Select Page

A la recta final de la campanya electoral de cara a les eleccions a la presidència de la Federació Catalana de Tennis, la candidatura d’Units pel Tennis Català, liderada per Jordi Tamayo, vol posar de manifest la seva sensibilitat en temes que incideixen de manera tan significativa a la Federació com són l’econòmic, territorial i institucional.

SENSIBILITAT ECONÒMICA
La FCT arrossega una situació econòmica delicada: els comptes anuals de l’exercici 2016 llancen un deute de 5,3 milions d’euros, el mateix import que en l’exercici 2011, ara concentrat en deute bancari. Al que cal afegir que els Fons propis que es mostren en aquests comptes de 2016 són negatius per valor de -2,7 milions d’euros. És a dir, si el 2011 la situació de la FCT ja era d’extrema gravetat, al tancament del 2016 ho és encara més, ja que presenta el mateix endeutament i amb una situació patrimonial encara més negativa.

Units pel Tennis Català també vol ressaltar que en els últims 4 anys la gestió al capdavant de la Federació Catalana de Tennis s’ha saldat amb resultats negatius. En concret, entre 2012 i 2016 el valor total de les pèrdues és de -2,3 milions d’euros. Aquesta situació s’ha produït per la reducció dels ingressos propis de la FCT (llicències federatives, cànons, activitats docents, etc.), que el 2011 va ser de 3,1 milions d’euros, mentre que el 2016 no va superar els 2,6 milions d’euros. Això significa una caiguda dels ingressos de més de 500 milers d’euros, un -16%.

I el pitjor de tot és que el pressupost de la FCT per a l’exercici 2017 segueix mostrant pèrdues, de manera que podem afirmar que aquesta delicada situació empitjorarà encara més.

SENSIBILITAT TERRITORIAL
Al llarg de la campanya electoral, el candidat Jordi Tamayo ha mostrat el seu compromís amb el territori visitant aproximadament 200 clubs de tennis en tots els punts de Catalunya. L’equip de Units pel Tennis Català ha apreciat el desig majoritari d’un canvi en la FCT i que la prioritat sigui treballar per i per als clubs.

Tamayo ha rebut el suport explícit del delegat de la Federació a Girona, Joan Pruna, que es mostra “identificat amb la filosofia de la candidatura de Jordi Tamayo, centrada en el servei als clubs de tennis“. Entre les prioritats de Units pel Tennis Català es troba seguir donant veu als representants territorials i integrar a altres clubs representatius del territori dins de la Junta de la Federació, a més de donar-los més protagonisme en les negociacions que els impliquen directament.

SENSIBILITAT INSTITUCIONAL
Des d’aquest punt de vista, també cal destacar les bones relacions amb la candidatura de Units pel Tennis Català d’Ignasi Garcia, figura cabdal a nivell institucional del tennis català, amb més de 14 anys d’experiència en la Federació Catalana de Tennis. Garcia s’ha compromès a treballar en l’equip de Jordi Tamayo el dia després de les eleccions en cas de victòria de Units pel Tennis Català.

Més informació: www.unitspeltennis.cat